Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jeftina stanogradnja, ali na jeftinim lokacijama

    Do kraja godine bi trebalo da počne dodela državnog zemljišta građevinskim firmama za izgradnju jeftinih stanova, kaže direktor građevinskog preduzeća Napred iz Beograda Dobroslav Bojović.

    Jeftina stanogradnja – da, ali strogo vodeći računa gde i na kojoj lokaciji. To je bio naš predlog, a Vlada se s tim složila jer ne želimo da ugrozimo investitore koji su već uložili novac u stanogradnju, rekao je Bojović nakon današnjeg sastanka predstavnika građevinske industrije s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

    Jeftina stanogradnja zahteva jeftine lokacije, a to nisu, kako je objasnio Bojović, centar grada, prva, druga i treća zona, već periferni delovi grada.

    Vlada će ići s besplatnim zemljištem, ali u perifernim, rubnim delovima grada, s obzirom da su kupci većinom niskobudžetne strukture. U skladu s tim će biti određen i kvalitet gradnje i stepen i kvalitet izvedenih završnih radova, rekao je Bojović.

    Dodao je da se prvi rezultati dogovora mogu očekivati krajem godine, kada će početi dodela zemljišta firmama za izgradnju jeftinih stanova.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE