Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mali gradonačelnik Beograda

    Odbornici Skupštine grada Beograda izabrali su Sinišu Malog za novog gradonačelnika Beograda, za koga je glasalo 79 odbornika, od 94 koji su učestvovali u glasanju.

    Za njegovog zamenika izabran je Andreja Mladenović iz Demokratske stranke Srbije. Mali je od 18. novembra prošle godine bio na funkciji predsednika Privremenog organa Beograda.

    Novoizabrani gradonačelnik Beograda je izjavio da će za gradskog menadžera predložiti Gorana Vesića, koji je obavljao funkciju sekretara Privremenog organa Beograda.

    "Pitanje gradskog menadžera ćemo rešiti već u ponedeljak, ali sa sigurnošću mogu da kažem da će moj predlog biti Goran Vesić", rekao je Mali.

    Bivši gradonačelnik Beoograda Dragan Đilas čestitao je kandidatu za gradonačelnika Beograda i nakon toga napustio sednicu Skupštine grada.

    Prvi prioritet nove vlasti u Beogradu biće konsolidacija gradskih finansija koja će se sastojati u agresivnim merama štednje, smanjenju neposrednih troškova i podsticanjem investicija i zaposlenosti, rekao je ranije Mali.

    Mali je, obazlažući svoj program pred odbornicima u Skupštini grada Beograda, rekao da će među prioritetima biti i povećanje efikasnosti gradske uprave, kao i vođenje odgovorne socijalne politike.

    Paralelno sa rebalansom republičkog budzeta, istakao je Mali, u narednih nekoliko nedelja izaći će se i sa predlogom budžeta grada koji će u sebi sadržati predloge mera za poboljšanje života svih Beograđana.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE