Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Eksperti u vladi na kraju ipak postanu političari

    Eksperti u vladi mogu da budu dobra stvar, ako postoji politička podrška za njihov rad. Ipak, i oni brzo postaju političari, kaže Marko Blagojević iz Cesida.

    Govoreći o sastavu nove vlade i najavljenim stručnjacima na ministarskim pozicijama, Blagojević je u Kažiprstu B92 rekao da to "svakako zvuči dobro".

    "Zvuči dobro naročito ako je neka ličnost po dobrom prepoznata. Ali to može i da bude zaista suštinski dobro, ako postoji politička podrška, bez koje stručnjak ne može da radi svoj posao", navodi Blagojević.

    On ističe da ekspert ipak ne ostaje ekspert do kraja mandata, jer vršeći političku funkciju kakva je ministarska, mora da postane bar delom i političar, čega smo bili svedoci u prošlosti.

    "Ne može čovek koji je samo i jedino ekspert da vrši političku funkciju. Čak i sa svom podrškom moraće i sam jednom da se bavi politikom, a pitanje je ličnosti da li će onda postati i pravi političar. Dobra stvar sa njima je i to što ih se lakše možete otarasiti. Ipak, to je pre prednost kod koalicionih vlada, a sada i nije pitanje, već možda više odraz volje da se nešto uradi. Hajde da vidimo kako će da bude i kako će vlada funkcionisati. Mislim da o novom sastavu možemo da damo sud negde pred kraj godine", rekao je Blagojević.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE