Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nude 47 milijardi dolara za proizvođača Botoxa

    Valeant Pharmaceuticals International Inc je zajedno s investitorskim aktivistom Billom Ackmanom ponudio 47 milijardi dolara za kupovinu proizvođača Botoxa, kompaniju Allergan Inc.

    Ako u tome uspe, ponuda će ujediniti dve srednje velike farmaceutske kompanije s iskustvom u negi kože i proizvoda za oči, a ulagači aktivisti u ovom slučaju kupuju udele a onda agituju za strateške promene.

    Ackmanov Pershing Square Capital Management je Allerganov najveći deoničar s udelom od 9,7 odsto. Allergan je naveo u saopštenju da je primio ponudu i pažljivo će razmotiti predlog i "nastaviti tok akcije za koji je uveren da je u najboljem interesu deoničara kompanije".

    Valeant je ponudio da plati 48,30 dolara za deonicu u gotovini i 0,83 svojih zajedničkih deonica za svaku Allerganovu deonicu, vrednujući Allerganove deonice sa 152,66 dolara, što je više od 7 odsto od berzanske cene kompanijine deonice u ponedeljak. Ponuda je 31 odsto veća nego što je cena Allerganovih deonica iznosila 10.  aprila dan pre nego što je Pershing Square povećao vlasništvo za pet odsto.

    Valeant očekuje da će ostvariti najmanje 2,7 milijardi godišnjih sinergijskih učinaka u kombinaciji sa Allerganom.

    Foto: Botoxcosmetics.com

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE