Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija dobila novi Parlament

    Nakon što je tročlana komisija verifikovala mandate, polaganjem zakletve svih poslanika, završena konstitutivna sednica Skupštine Srbije, kojom je predsedavao najstariji poslanik Milan Korać iz PUPS.

    Tekst zakletve glasi: "Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi!"

    Sednica je počela intoniranjem himne "Bože pravde". Nastavak sednice na kojoj bi trebalo da bude izabran predsednik, potredsednici i drugi skupštinski organi, zakazan je za 23. april.  U sali je bilo prisutno 245 poslanika.

    Od 250 poslaničkih mandata, Srpska napredna stranka osvojila je na vanrednim izborima 158, koalicija SPS-PUPS-JS imaće 44 poslanika, Demokratska stranka 19, a Nova demokratska stranka 18 poslanika.

    Među manjinskim strankama, Savez vojvođanskih Mađara osvojio je šest poslaničkih mandata, SDA Sandžaka tri, a Partija za demokratsko delovanje dva mandata.

    Pre sednice, Kolegijum Skupštine Srbije razgovarao je o ideji rotiranja predsednika parlamenta u naredne četiri godine, ali nije bilo izjašnjavanja niti reči o personalnim rešenjima, a taj posao će biti završen do ponedeljka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE