Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beranska vlast zapošljavala i `uzduž i popreko`

    Doskorašnja DPS-SDP vlast u Dnevnom centru za decu i omladinu sa posebnim potrebama u Beranama umesto 15, zaposlila je čak 63 osobe, mahom one na čije glasove se računalo u izbornoj utakmici, koju su ipak izgubili.

    Koliko je ovaj podatak frapantan, govori i činjenica da usluge Dnevnog centra koristi svega 13 dece sa posebnim potrebama, odnosno da na jedno dete praktično dođe petoro zaposlenih.

    Među njima su čak i četiri portparola, baš kao da je reč o svetskom koncernu, a ne o ustanovi za čiji će opstanak, bez obzira na važnost, biti potrebno mnogo umešnosti i znanja, a bogami i para, koje su za ovu godinu već potrošene.

    Godišnji budžet Dnevnog centra je 100.000 evra, koliko je već otišlo za plate zaposlenima pre lokalnih izbora, što je predstavljalo klasičnu zloupotrebu državnih resursa u partijske svrhe.

    Ali, državni tužilac nije, makar za sada, uslišio zahteve SNP i DF da zbog toga pokrene postupak protiv tadašnjeg predsednika opštine Vuke Golubovića i direktora Dnevnog centra Maje Dakić.

    Radnicima Dnevnog centra u subotu ističu ugovori o radu i privremenim i povremenim poslovima, koje je sklopilo devet negovateljica, inženjeri, prevodioci, deset medicinskih sestara, tri nova vaspitača, fizioterapeut, pedagog, još tri eksperta za odnose sa javnošću, devet činovnika, dva radnika za informacione tehnologije, dve kuvarice, četiri higijeničarke i tri portira.

    Ugovor o radu sklopljen je sa 15 osoba, dobili su ga i defektolog, pedagog, vaspitač, fizioterapeut, dve medicinske sestre, portparol, vozač, servirka i kuvarica.

    Potom je opština „uletela“ sa tri radnika obezbeđenja, a u februaru se neko setio da treba angažovati i psihologa, ali volontera, bez obzira na to što je to radno mesto sistematizovano.

    Bilo kako bilo, mnogi zaposleni u Dnevnom centru u subotu odlaze sa radnih mesta, na kojima se neki od njih nisu nikada pojavili.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE