Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Knežević: Vučiću niko ne stoji na putu, opravdanja nema

    Predsednik novoosnovane Komore malih i srednjih preduzeća Milan Knežević nema dilemu da će Vučić sprovesti najavljene reforme jer, kako jaže, sad mu niko ne stoji na putu, dok kao prioritete ističe olakšice za zapošljavanje i borbu sa crnim tržištem.

    Predlozi novoj vladi Srbije uglavnom se odnose na poreske olakšice za zapošljavanje i borbu sa crnim tržištem, navodi Milan Knežević u intervjuu za RTS.

    Komentarišući ekonomski program buduće vlade, Knežević kaže da je reč o idejno dosta dobrom programu koji je, dodao je, balansirao ono što smo kao struka godinama najavljivali.

    s tim što se to sada zove diktat predmeta stvari, kada nemamo više nijedan dan vremena i kada je bitno hoće li oni početi da rade sa operativnijim telom koje bi udružilo četiri ministarstva: finansija, privrede, pravde i trgovine.

    Da oni svakih 15 dana polože račun šta su uradili, da definišu zadatke, urade monitoring i oroče vreme. A ako tog operativnog tela ne bude, plašim se da četiri ministarstva ne mogu da se sastave da ručaju skupa, a kamoli nešto drugo.

    Komora će novoj vladi predložiti set mera, od kojih su među prvima da se krene u borbu sa crnim tržištem, da pokušamo smanjiti poreze i doprinose svima.

    To će rasteretiti privredu, poslovanje učiniti konkurentnijim, a onda ćemo mi zapošljavati. Naš predlog će biti da od 320 hiljada preduzetnika svaki šesti zaposli po jednog i tako ćemo zaposliti 50.000 ljudi.

    Knežević nema rezervi da Aleksandar Vučić ima nameru da radikalno sprovede ovo što je govorio. Mora uzeti u obzir mišljenje struke i nauke, ali nemam dilemu da će funkcioneri koje imenuje najjača stranka pokušati da to sprovedu, jer im sada niko neće smetati.

    Nema penzionera da garantuju penzije, nema sindikata da se bore za javni sektor, nema više opravdanja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE