Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Doleteo` Slobodan Radulović

    Bivši direktor C marketa Slobodan Radulović koji je bio u bekstvu od 2006. godine javio se beogradskoj policiji, a posle utvrđivanja identiteta, odveden je u Specijalnu zatvorsku bolnicu na pregled, jer se ne oseća dobro, saopštio je Viši sud.

    Odeljenje za potrage MUP obavestilo je Sud da je Radulović "lišen slobode po rešenju o određivanju pritvora Specijalnog suda", kaže portparolka suda Dušica Ristić za Tanjug.

    Slobodan Radulović bi trebalo da bude sproveden u pritvor koji mu je ranije određen zbog bekstva u kom je od pokretanja postupka protiv grupe "Stečajna mafija" on jedan od optuženih.

    Bivši direktor C marketa sleteo je nešto posle podneva na beogradski aerodrom, odakle je prebačen u beogradsku policiju. On je doleteo redovnom linijom iz Moskve za Beograd.

    U roku od 48 sati Radulovića bi trebalo da sasluša krivično vanpretresno veće Specijalnog suda radi odluke o daljem zadržavanju u pritvoru. Veće može da potvrdi ranije rešenje o određivanju pritvora ili da ga pusti da se brani sa slobode uz ili bez neke od mera za obezbeđenje prisustva.

    Radulović se krio u Španiji, a u bekstvu je od pokretanja postupka protiv grupe poznate kao "Stečajna mafija" u aprilu 2006. godine i za njim je bila raspisana međunarodna poternica i određen mu je pritvor.

    Nakon višegodišnjeg suđenja Specijalni sud izrekao je presudu "Stečajnoj mafiji" kojom je Radulović osuđen na pet godina zatvora zbog malverzacija sa C marketom.

    Presuda, međutim, još nije pravosnažna i čeka se odluka Apelacionog suda po žalbama. Radulović može da traži ponavljanje suđenja, jer je osuđen u odsustvu.

    Za Radulovićem je 2008. godine Drugi opštinski sud pokrenuo postupak zbog malverzacija sa Niveinim proizvodima, odredio mu pritvor i raspisao poternicu.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE