Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Delta gradi najveću hladnjaču u regionu

    Kompanija Delta Agrar uložiće 6 miliona evra u novu, ujedno i najveću hladnjaču u voćnjaku u jugoistočnoj Evropi, čija izgradnja je u toku, a plan je da se završi do kraja avgusta.

    Nova ULO hladnjača imaće kapacitet od 6.500 tona, čijom izgradnjom će ukupni kapacitet skladištenja na imanju „Podunavlje“ u Čelarevu dostići 13.000 tona i to će biti najveća hladnjača u voćnjaku u jugoistočnoj Evropi.

    Deltin predlog i doprinos za rešenje problema nezaposlenosti u Srbiji je angažovanje što većeg broja
    individualnih proizvođača i porodičnih gazdinstava u proizvodnji jabuka, rekao je prilikom obilaska gradilišta hladnjače predsednik Delta Holdinga Miroslav Mišković.

    U biznisu je najteže obezbediti tržište, a za plasman jabuka, tržište je već osigurano. Delta Agrar je uspeo da osvoji tržište Rusije kao najvećeg potrošača voća i da na tom tržištu izgradi brend srpske jabuke.

    Zahvaljujući dugogodišnjem prisustvu u tom regionu, Delta ima mogućnost da u Rusiji, ali i skandinavskim i drugim evropskim zemljama, plasira nekoliko puta više jabuka nego što Srbija danas izvozi.

    Delta Agrar planira da u 2014. godini proizvede 16.000 tona jabuke u voćnjaku u Čelarevu i oko 8.000 tona u kooperaciji, a najveći deo namenjen je izvozu. Gotovo 80 odsto proizvodnje jabuke u ovoj godini biće izvezeno u Rusiju, istakao je direktor imanja “Podunavlje” u Čelarevu Nikola Milićević.

    ULO (Ultra Low Oxygen) predstavlja najsavremeniji sistem za održavanje svežine jabuka i do 300 dana. Specifičnost ove hladnjače jeste da ubrane jabuke ulaze direktno u komoru, bez ikakvog hemijskog tretiranja, kao što je to praksa kod standardnih hladnjača.

    Voćnjak na imanju Podunavlje u Čelarevu trenutno se prostire na skoro 400 hektara. Dosadašnja ulaganja Delta Agrara u ovaj voćnjak iznose 30 miliona evra. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE