Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Delhaize odlazi iz BiH, fokus na Srbiju

    Tropic group iz Banjaluke kupila je svih 39 prodavnica trgovinskog lanca Delhaize u Bosni i Hercegovini, dok iz belgijske kompanije još jednom poručuju da će nastaviti sa poslovanjem u Srbiji.

    Na ovakav potez, Belgijanci su se odlučili zbog loših rezultata poslovanja u BiH. Vlasnik Tropic group Bojan Risović potvrdio je da je kupoprodajni ugovor potpisan, ali da njegova vrednost ostaje poslovna tajna.

    Risović je naveo da je za završetak preuzimanja potrebno odobrenje Konkurencijskog saveta BiH, dodavši da bi, ukoliko dobije "zeleno svetlo", preuzimanje trebalo da bude okončano u julu ili avgustu.

    On je naglasio da posle završetka transakcije sa Delhaizeom neće biti promena u poslovanju tog trgovinskog lanca sa postojećim dobavljačima i statusu radnika.

    Delhaize je 2011. godine kupio Delta maxi u vlasništvu Miroslava Miškovića, a 2010. godine maxi je kupio lanac marketa Tropic za oko 35 miliona evra. Kupac se obavezao da zadrži delatnost i svih 700 zaposlenih u Banjaluci, Novom Gradu, Prijedoru, Jajcu, Doboju, Bijeljini i Prnjavoru.

    Nedavno je Delhaize prodao i supermarkete u Bugarskoj, Albaniji i u Crnoj Gori, a posle povlačenja sa tržišta BiH, iz Delhaizea poručuju da nastavljaju sa poslovanjem u Srbiji.

    Delhaize grupa će nastaviti da se fokusira na tržišta i poslovanje gde ima jasnu lidersku poziciju, a Srbija je jedno od njih, istovremeno podsetivši da je generalni direktor grupe Frans Muller, 13. marta izjavio da Srbija jeste ključno tržište.

    Da srpski Delhaize ne očekuje ista sudbina kao bosansko-hercegovački, iz kompanije iznose činjenice da Delhaize ulaže u Srbiju, gradi novi distributivni centar, uvodi SAP i nastavlja da otvara nove prodavnice.

    Istrajni smo u ovim investicijama, što potvrđuje da je upravo Srbija jedno od ključnih tržišta za Delhaize, koje je u fokusu. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE