Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nike se ogradio od tvita portparolke NATO

    Nakon bure koju je izazvala poruka na Twitteru "NATO, uradi to" (NATO Just Do It) ispod koje je znak kompanije Nike, ta sportska kompanija ogradila se od postavljene poruke.

    RT @vloracitaku: 15 years ago #NATO intervened to stop genocide in Kosovo! Will never forget! pic.twitter.com/47jSRp2LMj
    — Oana Lungescu (@NATOpress) March 23, 2014

     

    Podsetimo, najpre je pomenutu poruku na dan početka bombardovanja SRJ od strane NATO snaga, na svom Twitter profilu postavila kosovska ministarka za evropske integracije Vlora Citaku, a potom je istu retvitovala portparolka NATO Oana Lungesku.

    Nekoliko pojedinaca iz Srbije, među kojima je i televizijski producent Jakša Šćekić, isprovocirano ovakvim porukama, poslalo je zvanično pismo kompaniji Nike, u kom su ukazali na to kako je njihov dobro poznati zaštićeni znak iskoriščen, takođe tražeći i odgovor da li je kompanija na bilo koji način s tim upoznata i da li ima udela u svemu tome.

    Evo šta im je iz kompanije Nike odgovoreno:

    "Hvala vam što ste nas kontaktirali i ukazali nam na to. Želimo da znate da se tu ne radi o našem zvaničnom stavu, niti je Nike na bilo koji način povezana s postavljanjem pomenutog posta kao ni u kreaciju slike."

    Iz te kompanije dodaju da oni veoma ozbiljno shvataju ime svog brenda i slogana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE