Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Svetski trgovci dolaze kad nam plate budu 500 evra

    Prosečna zarada od najmanje 500 evra za velike svetske trgovce je zlatni standard i oni ne dolaze ako ovaj preduslov nije ispunjen, piše Politika.

    Da li je obimna i komplikovana birokratska procedura, na koju se ovih dana požalila savetnica švedskog ambasadora, objašnjavajući zašto Ikea još ne dolazi u Srbiju, glavni razlog ili samo izgovorza to što nas trgovine svetskog formata izbegavaju?

    Istraživanje Politikinog dodatka "Potrošač” pokazalo je da je trenutno standard odlučujući faktor, te ne čudi što su se u poslednjoj anketi ovog lista trgovci poput Bile, Spara pa čak i WalMarta izjasnili da u skorije vreme nemaju nikakve planove za Srbiju.

    Ako pogledamo kartu država regiona i pozicioniranje velikih trgovinskih lanaca u njima, jasno je da je kupovna moć presudna. Dovoljno je uporediti prosečne zarade i zaključiti čime su se veliki trgovinski lanci vodili započinjući poslove u regionu. Naravno, ni otežano dobijanje građevinskih dozvola i lokacija i visok rizik poslovanja ne treba isključiti.

    Kako nezvanično saznaje "Potrošač", donja granica da bi jednu državu razmatrali za ulaganja jeste prosečna plata od najmanje 500 evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE