Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novosti: Vučić premijer od 24. aprila

    Nova Vlada Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem biće formirana u rekordnom roku – 24. aprila, saznaju Novosti.

    Prema informacijama ovog lista, prema redu vožnje koji su zacrtale najjače političke figure u državi, konstitutivna sednica Narodne skupštine trebalo bi da se održi 17. aprila.

    Tek tada, kad poslanici polože zakletvu, Vučić će formalno primiti mandat od predsednika Tomislava Nikolića, ali će potom, u najkraćem roku, obelodaniti svoj budući ministarski tim.

    Do tog zvaničnog raspleta, lider SNS će kroz neformalne konsultacije sa parlamentarnim strankama, odlučiti ko će sve činiti vladajuću koaliciju.

    Suštinska dilema mu je da li će nastaviti savez sa socijalistima ili će ući u politički pakt sa Borisom Tadićem i koalicijom oko NDS, ali je i te kako realna i opcija da SNS sam formira vladu, što mu dozvoljavaju postizborna matematika i volja građana, pišu Novosti.

    „Veliki je pritisak struja unutar SNS da što više ministara bude iz naše stranke. Bukvalno se na stotine funkcionera nezvanično kandidovalo za neki od resora u Nemanjinoj 11,“ preneo je sagovornik lista iz vrha naprednjačkog tabora.

    Kako je Novostima rečeno u SNS, zasad je sigurno da će u budućoj vladi biti potpuno ukinuta politička „feudalizacija“ koja je odlikovala prethodne kabinete.

    To znači da stranke neće više imati monopol na pojedine resore ukoliko je ministar iz njihovih redova.

    Po proglešenju konačnih rezultate vanrednih parlamentarnih izborapočinju da teku i rokovi za konstituisanje parlamenta i formiranje vlade.

    Prva sednica novog saziva parlamenta mora da bude održana najkasnije 30 dana od proglašenja konačnih rezultata. Dakle, do 23. aprila. Saziva je dosadašnji predsednik parlamenta Nebojša Stefanović. Na njoj se potvrđuju mandati poslanika i parlament je konstitusan kada se potvrdi dve trećine mandata.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE