Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beograd, Zagreb i Sarajevo idealni za backpackere

    Zagreb je 10. najjeftiniji grad u Evropi za mlade putnike, tzv. backpackere, a u glavnom gradu Hrvatske dan se može provesti sa samo 38,95 dolara, dok je Beograd sedmi na listi sa dnevnom potrošnjom između 27 i 30 dolara.

    Lista američkih portala ABC News od 11 najjeftinijih gradova za putnike u Evropi sastavljena je na osnovu indeksa cena koji, uz ostalo, podrazumeva noćenje u hostelu i dve dnevne vožnje javnim prevozom, prenosi Jutarnji list.

    Po tim parametrima, najjeftiniji grad u Evropi je Bukurešt gde se to može sa samo 23,38 dolara, uz napomenu da to definitivno nije i najšarmantniji rumunski grad. Iza Zagreba, na poslednjem 11. mestu je Bratislava sa 40,79 dolara po danu.

    Sa samo 38,95 dolara po danu, Zagreb je prilično jeftin po evropskim standardima i stoga vredi zastati u tom gradu, posebno ako se putuje prema Jadranu ili Italiji.

    Na drugom mestu je Sofija, gde putnici dan s noćenjem mogu da provedu za 24,43 dolara. Treći je Krakov sa 25,06 dolara, a četvrto Sarajevo sa tek par dolara više za dnevnu potrošnju. Za Sarajevo napominju da se radi o prelepom gradu s povoljnim cenama lokalne hrane i piva.

    Peti je Kijev sa oko 26 dolara po danu, na šestom je mestu Riga s nešto malo više od 26 dolara.

    Beograd je sedmi na listi, sa dnevnom potrošnjom između 27 i 30 dolara, a kako kažu, nudi mnogo, od obilja atrakcija, zanimljivo urbano jezgro i dobar noćni život.

    Sledi Budimpešta gde se dan s noćenjem može provesti za prosečnih 31,49 dolara, a deveta je Varšava sa 35,78 dolara po danu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE