Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ženevski hoteli najskuplji u Evropi

    Hotelski smeštaj u evropskim metropolama poskupeo je poslednjih meseci, a prema istraživanju hotelskog pretraživača Trivago, Ženeva je najskuplja evropska metropola, dok je Sofija najjeftinija. Beograd u rangu Budimpešte i Bukurešta.

    Prosečna cena smeštaja u Ženevi je 277 evra, što je za 25 odsto više u poređenju sa februarom 2014. godine, a za njom slede London i Pariz, u kojima je za hotelski smeštaj u dvokrevetnoj sobi potrebno prosečno izdvojiti 187 evra, odnosno 164 evra.

    Na Trivagovoj lestivici 50 najpopularnijih evropskih gradova, najjeftinija je Sofija sa prosečnom cenom od 59 evra u martu, a 57 evra u februaru ove godine. Bukurešt i Riga nude noćenja za cenu od 72 evra, dok je Budimpešta zanimljiva sa cenom od 68 evra za noć u standardnoj dvokreventoj sobi.

    Beograd i Novi Sad su u sličnoj kategoriji, pa tako prosečna cena hotelskog smeštaja u dvokrevetnoj sobi u Beogradu u ovom mesecu iznosi 70 evra, dok je februar bio nešto skuplji – 73 evra. Za hotelsku sobu u Novom Sadu bilo je potrebno 62 evra u martu, odnosno 66 evra u februaru.

    Trivago je hotelski pretraživač, sa sedištem u Dizeldorfu, preko koga svakog meseca 45 miliona korisnika dobja informacije o hotelskim smeštajima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE