Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Postao milioner prodajom preko Facebooka

    Pre samo godinu dana dvadesetjednogodišnji Ben Cardwell radio je na benzinskoj pumpi, ali je, u želji da zaradi ozbiljniji novac, pokrenuo prodaju preko Facebooka, koja mu je donela milionsku zaradu.

    Voleo je rad s ljudima, ali ne i posao na pumpi. Počeo je da razmišlja kako bi mogao da zaradi više novca i zahvaljujući jednoj dobroj ideji život mu se poptuno okrenuo, piše Business Insider.

    Preko stranice "TradeMe" počeo je prodavati odeću i elektroniku. Posao je išao sporo, pa je otvorio stranicu "Deal Man" na Facebooku kako bi svima mogao pokazati šta prodaje.

    Kada je prodao robu u vrednosti od 800 dolara za noć shvatio je da je na tragu nečeg dobrog. Mnogi su mislili kako je lud jer nitko neče kupovati odeću preko Facebooka, ali su pogrešili. Stranica je u kratkom roku dobila 100 hiljada fanova, a narasli su i prihodi od prodaje.

    Kada je Facebook promenio pravila oglašavanja, Cardwell je morao da plaća oglase kako bi njegovi postovi došli do svih fanova stranice i tada je prodaja eksplodirala. Stranica danas ima preko 200 hiljada fanova, a u decembru 2013. Cardwell je od prodaje zaradio 1.1 milion dolara.

    Foto: Facebook

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE