Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Prostrujili` lažni leci o struji

    Leci koji su se pojavili u Beogradu i još nekim mestima o navodnom poskupljenju struje za 20 odsto od 1. aprila su lažni i sračunati da se izazove nemir u Srbiji, rekao direktor EPS Aleksandar Obradović.

    Rukovodstvo EPS i načelnik beogradske policije saopštili su na vanrednoj konferenciji za novinare da su se pojavile desetine hiljada falsifikovanih flajera, kojima EPS najavljuje navodno poskupljenje struje za 20 odsto.

    To je apsolutna laž, sračunata na izazivanje haosa, nemira i nasilja u Srbiji, rekao je direktor EPS Aleksandar Obradović i ocenio da iza toga stoje ekstremističke grupe, ali je istakao da je posao policije da otkrije počinioce.

    Takođe, očigledno je da ova akcija ekstremista ima i političku pozadinu, jer je počela jedan dan pred izbore. Pozivam i molim policiju da otkrije ko stoji iza ove skandalozne akcije, ko su njeni finansijeri i koja je politička pozadina ove akcije, rekao je Obradović.

    Falsifikovani flajeri sa potpisom i znakom EPS ubacivani su u poštanske sandučiće građana na Novom Beogradu, Zvezdari, Obrenovcu i drugim beogradskim opštinama i u unutrašnjosti Srbije.

    Prema rečima Obradovića, očigledno da u Srbiji postoje neke snage koje ne žele jak i stabilan EPS, podsetivši da je EPS pre godinu i po dana bio u velikim finansijskim problemima, a da je sada druga najprofitabilnija kompanija u Srbiji.

    On je kazao da je akcija izvedena vrlo profesionalno i da je korišćen logo EPS. To što piše u obaveštenju je laž i EPS nije pokrenuo proceduru povećanja cene struje. EPS ne može sam da odluči da podigne cenu struje, jer je to procedura koju mora da odobri Agencija za energetiku.

    Prema rečima načelnika beogradske policije Veselina Milića, lažna obaveštenja su ubacivana u sandučiće građana bez koverte, a na obaveštenju je korišćen logo EPS, ali je napisano ESP snabdevanje i istraga je u toku.

    Počinioci već otkriveni?

    U međuvremenu, prema saznanjima Kurira, otkriveno je ko stoji iza lažnih flajera EPS i imena počinioca biće saopštena u ponedeljak, a svi oni će tada biti pohapšeni i odgovaraće zbog pokušaja da destabilizuju državu i naprave haos i nemire.

    Policija je identifikovala osobe odgovorne za štampanje desetina hiljada falsifikovanih flajera, kojima navodno EPS najavljuje poskupljenje struje, saznaje Kurir.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE