Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ivan Minić za BIZLife: Kada će procvetati internet biznis u Srbiji?

    Biznis na internetu u Srbiji procvetaće kada bude postojalo tržište – zdravo tržište. Kada bude postojao biznis van interneta. Kada bude postojao elektronski novac, mogućnost lakog plaćanja putem Interneta – kako unutar zemlje, tako i prema inostranstvu, kaže za BIZLife Ivan Minić, osnivač i direktor jedne od najvećih internet zajednica sa ovih prostora, foruma Burek.com

    Koliko su društvene mreže značajne za razvoj internet biznisa u Srbiji?

    Mogu da budu vrlo važne, ako se koriste na pravi način. One nam nude mogućnost da nađemo ljude čija interesovanja su u skladu sa našom ponudom. Možemo komunicirati direktno sa njima, možemo se ciljano oglašavati samo njima, i time sa značajno manjim budžetima postići rezultate. Takođe, kako je to Internet, sve možete ispratiti, meriti, analizirati – a zatim i prilagoditi dodatno svoju kampanju da bi postigli ciljeve koje želite. Potencijal je veliki, iskorišćenost tog potencijala kod nas još uvek skromna – tu je vaša šansa.

    Tri koraka kako započeti biznis?

    Može li četiri? Ideja, istraživanje, plan, akcija. Ideja je važna, ali bez realizacije čini samo kap u moru. Kada imate ideju, istraživanje tržišta je jako bitno da bi videli koliko ta ideja ima smisla sa biznis aspekta – postoji li tržište, postoji li interesovanje, kako doći do ljudi, kako doći do prihoda, kakva je konkurencija, zašto je to tako, šta možete da izgubite ako probate? Zatim plan – biznis plan, marketing plan, samostalno, ili uz pomoć prijatelja koji imaju više iskustva… I na kraju realizacija, kada zaista prelomite da li ste spremni ili ne.

    Ivan Minić bio je jedan od moderatora pete godišnje konferencije o razvoju Interneta u svetu i na .RS i .SRB domenskim prostorima Srbije – DIDS 2014. koja ujedno obeležava i šest godina od početka rada nacionalnog .RS domena.
     

    Foto: Medija centar Beograd

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE