Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Železnice smanjile gubitak za 9 milijardi dinara

    Prema završnom računu za prošlu godinu, gubitak Železnica Srbije sa iznosom od 7,7 milijardi dinara, za oko devet milijardi je manji nego u 2012. godini.

    Kako se navodi, to je rezultat racionalnog poslovanja srpskih železnica, brojnih mera štednje u segmetima koji nisu bili u direktnoj funkciji redovnog i bezbednog saobraćaja, povećanja transportnih prihoda, kao i smanjenja zloupotreba na svim nivoima.

    Da nema obračunskih kategorija kao što su amortizacija, zalihe, negativne kursne razlike i rezervisana sredstva po različitim osnovama, Železnice bi iskazale dobit iz poslovanja nešto veću od 639 miliona dinara, rekao je generalni direktor Dragoljub Simonović.

    On je naglasio da su Železnice Srbije zadovoljne postignutim rezultatima, ali je dodao da je ubeđen da finansijski i poslovni rezultati mogu da budu još bolji i uspešniji.

    U saopštenju povodom završnog računa za 2013. godinu koji su srpske železnice predale Agenciji za privredne registre, podseća se i da su po završnom računu za 2012. godinu Železnice Srbije zabeležile gubitak od čak 16,6 milijardi dinara.

    Navodi se i da je, prema završnom izveštaju Železnica za 2013. godinu, to preduzeće ostvarilo ukupan prihod od oko 25 milijardi dinara, kao i poslovni rashod od 24,3 milijarde dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE