Preko mreže do poslovnih partnera

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Preko mreže do poslovnih partnera

  Domaća mala i srednja preduzeća sada mogu da pronađu inostrane partnere preko Evropske mreže preduzetništva, desetine evropskih kompanija spremne na poslovnu saradnju sa srpskim preduzetnicima, a saradnju najviše nude firme iz regiona, ali i iz prekomorskih zemalja.

  Belgijska kompanija koja trguje širokim asortimanom proizvoda na bazi meda u potrazi je za evropskim partnerima koji mogu da je snabdevaju pčelinjim nektarom.

  Turske kompanije traže u Srbiji distributere za tekstilnu robu, a britanski prerađivač biljnog materijala partnere koji su u stanju da obezbede redovne isporuke belog luka u velikim količinama.

  Kompaniji iz Tunisa, koja se bavi proizvodnjom ulja od kaktusa, potrebni su distributeri širom Evrope. Ovo su samo neke od poslovnih ponuda koje malim i srednjim preduzećima nude kolege iz inostranstva putem Evropske mreže preduzetništva.

  Desetine evropskih kompanija spremne su na poslovnu saradnju sa srpskim preduzetnicima i pozivaju ih da im se kao partneri pridruže u biznisu.

  Direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj Miloš Ignjatović kaže da su za saradnju sa našim privrednicima najviše zainteresovani vlasnici fabrika iz bivše Jugoslavije, ali i iz Bugarske, Rumunije, Mađarske, pa čak i iz SAD, Rusije i Kine.

  Stranci najčešće traže firme partnere u građevinskoj i metalnoj industriji, poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji i IT sektoru. Evropska mreža je prošle godine organizovala 55 poslovnih susreta, na kojima je učestvovalo 458 kompanija.

  Mreža organizuje poslovne susrete u zemlji i inostranstvu, na kojima se predstavnici firmi zainteresovanih za saradnju upoznaju, a imaju termin do 30 minuta, objašnjava Miloš Ignjatović.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE