Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Investicioni forum za zapadni Balkan

    Premijeri Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije okupiće se 24. februara na investicionom forumu u Londonu, u sedištu Evropske banke za obnovu i razvoj.

    Ovaj prvi samit svih zemalja zapadnog Balkana u kancelarijama EBRD, pružiće idealnu priliku poslovnim liderima i međunarodnim kompanijama da nauče više o tim zemljama i o ulozi koju EBRD ima u tom regionu, navodi se na sajtu banke.

    Ideja je da čitav ovaj region predstavimo kao investicionu destinaciju. Nadamo se da će ova konferencija, osim što će olakšati dolazak preko potrebnih stranih investicija, poslati veoma snažnu političku poruku o zrelosti i stabilnosti tog regiona, izjavio je politički savetnik predsednika EBRD Oleg Levitin.

    Među glavnim temama foruma biće integracija regiona preko putnih koridora, gasovoda, širenja prerađivačkog sektora i drugih projekata. Integracija regiona mora biti postavljena za prioritet, izjavio je direktor EBRD za zapadni Balkan Claudio Viezzoli.

    Za EBRD, pružanje pomoći i promovisanje zemalja zapadnog Balkana je naročito važno kako bi se unapredio razvoj tog regiona putem jačanja njegovih potencijala.

    Ove države već imaju koristi od Zajedničkog akcionog plana, u okviru kog se EBRD obavezala da će u periodu 2013-2014. investirati preko 30 milijardi evra u zemlje centralne i jugoistočne Evrope.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE