Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bank of America će isplatiti ulagačima 8,5 milijardi dolara

    Njujorški sud je potvrdio odluku prema kojoj Bank of America treba da isplati investitorima 8,5 milijardi dolara kao kompenzaciju za njihove gubitke.

    Sudija Barbara Kapnick potvrdila taj sporazum zaključen u junu 2011. između jedne od najvećih banaka u SAD i investitora, među kojima su su i Banka federalnih rezervi Njujorka, hipotekarna kompanije Freddie Mac, finansijske kompanije Pimco Investment Management i BlackRock Financial Management.

    Investitori su tražili od Bank of America nadoknadu gubitaka po hipotekarnim obveznicama kompanije Countrywide Financial, koju je preuzela Banka 2008. godine.

    Kako je saopšteno, Countrywide Financial je investitorima prodavao hipotekarne obveznice koje nisu bile u skladu sa standardima kvaliteta, što je dovelo da oštrog pada vrednosti hartija od vrednosti s početkom finansijske krize.

    Prema podacima američkih vlasti, rukovodstvo Countrywide Financial je znalo za nepravilnosti, ali to nije objavilo. Takva praksa prodaje nekvalitetnih hipotekarnih kredita nastavljena je i u 2009. godini, kada je već Bank of America kupila Countrywide Financial.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE