Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pripreme za `Beograd na vodi` već počele

    Prva faza projekta "Beograd na vodi" mogla bi da počne od septembra, a već sada se dosta odmaklo u organizaciji posla i pripremnih radnji, izjavio je vođa tog projekta Srđan Rupar.

    Imamo težak zadatak da do kraja ove godine, u poslednjem kvartalu, odnosno od septembra Beograđani vide da je počelo da se radi, kazao je Rupar za RTS.

    Rupar je, naime, objasnio da se polako premešta deo železničke infrastrukture u zoni desne obale Save, što znači da je već počelo da se radi, dodajući da se sa kolegama iz Emirata obilaze lokacije i rešavaju konkretni detalji na projektu.

    Rupar je objasnio da će najpre uslediti prva faza projekta i da posao nije jednostavan, budući da je njime obuhvaćena površina od milion i po kvadratnih metara.

    Prva faza obuhvatiće izgradnju velikog šoping mola, najvećeg u ovom delu Evrope, pešačkih promenada, saobraćajnica, pristupnih bulevara i početak gradnje kule, kazao je Rupar, ističući da će "sve institucije sistema biti uključene i da će biti posla za mnogo ljudi".

    Prva i osnovna stvar kada se počeo rad na projektu pre više od godinu dana bila je da se prikupe imovinsko-pravni podaci oko celog kompleksa. Pribavljeni su vlasnički listovi za oko 400 parcela u toj zoni, a 95 odsto su vlasništvo železnica i državnih institucija, naveo je Rupar.

    Kada je reč o značaju projekta "Beograd na vodi" predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik SNS Nebojša Stefanović ocenio je da će on potpuno transformisati glavni grad i učiniti ga novim regionalnim centrom.

    "Pokazali smo da umemo da razmišljamo strateški i da umemo da privučemo investitore koji će doneti novac, a ne samo da očekujete da nešto kapne iz budžeta i da vam neko nešto pokloni", rekao je novinarima Stefanović.

    U Beogradu je u subotu održana prezentacija projekta "Beograd na vodi", koji je članovima Vlade Srbije predstavio investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed el Abar.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE