Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Etihad Regional – novi avioprevoznik

    Novi avioprevoznik Etihad Regional, sa sedištem u Švajcarskoj, svečano je predstavljen u Cirihu najavljujući novu eru unapređenih regionalnih i internacionalnih veza za putnike u Evropi.

    Nova aviokompanija je osnovana u partnerstvu sa nacionalnim avioprevoznikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Etihad Airways, strateškog partnera kompanije Air Serbia.

    Etihad Regional će obavljati letove putem švajcarske aviokompanije Darwin Airline sa sedištem u Luganu, a glavnim čvorišnim aerodromom u Ženevi. Etihad Regional će u maju uspostaviti letove sa Beogradom.

    Prema rečima predsednika i generalnog direktora kompanije Etihad Jamesa Hogana, strategija osnivanja Etihad Regionala zasnovana je na izgradnji snažnog partnerstva sa aviokompanijama širom sveta.

    Mi ćemo odabirati partnere, kao što smo učinili i sa Darwin Airline, dodao je Hogan. Kada stigne regulatorno odobrenje, Etihad će steći 33,3 procenta udela u Darwinu i taj aviprevoznik će postati sedmi član međunarodnog saveza kompanija Etihada.

    Etihad Regional je dobra vest za putnike i regionalne privrede u Evropi, a jedinstven je u tom smislu što Etihad Airways i njegovi partneri, posebno Air Berlin i Air Serbia, mogu da dovode putnike u ovu regionalnu mrežu, rekao je generalni direktor Darwina Mauricio Merlo.

    Etihad Regional trenutno nudi letove za 15 destinacija u Evropi tokom cele godine, sa flotom od 10 turboelisnih aviona "saab 2000" i do sredine 2014. biće 34 destinacije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE