Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rusija kupila ukrajinske hartije za 3 milijarde $

    Rusija je kupila prvu tranšu ukrajinskih državnih hartija od vrednosti u iznosu od tri milijarde dolara, kako bi ekonomski pomogla susednoj zemlji, izjavio je ruski premijer Dmitri Medvedev.

    Medvedev se sastao s ukrajinskim premijerom Mikolom Azarovim iobjavio da je Rusija kupila prvu tranšu obveznica, ali nije precizirao kada će Rusija otkupiti ostatak ukrajinskog državnog duga.

    Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič suočava se već sedmicama sa svakodnevnim masovnim protestima opozicije, zbog odluke da odustane od potpisivanja sporazuma o približavanju Evropskoj uniji i zemlju približi Rusiji.

    Prošle sedmice Janukovič je s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom postigao sporazum prema kojem će Rusija Ukrajini jeftinije prodavati prirodni gas i kupiti njene državne hartije od vrednosti za ukupno 15 milijardi dolara.

    Investitori su kritikovali potez Rusije da kupi ukrajinske obveznice pošto su one ocenjene kao bezvredne, i ukazali da je ruskoj vladi zakonom zabranjeno da ulaže državni novac u riskantne transakcije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE