Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Domagoj: Dinkićeva odgovornost matematički jasna

    Antikorupcijska liga Balkana ponovila je optužbe na račun nekadašnjeg guvernera i ministra Mlađana Dinkića da je na Kipru pronašao državni novac i da je koruptivnim radnjama oštetio republički budžet za više stotina miliona evra.

    Nekadašnji rukovodilac trezora Beobanke Slavica Đukić izjavila je da je lično lideru URS i tadašnjem viceguverneru NBJ Radovanu Jelašiću predala dokumentaciju iz koje se vidi gde je otišao novac koji je 1995. i 1996. preko Beobanke iznošen iz zemlje.

    Ona je dodala da je od juna-jula 1995. do juna-jula 1996. svake nedelje jednom do dva puta švajcarskoj Union banci u Cirihu slat novac, ali da nije sigurna da je on završio na toj adresi.Taj novac nije vraćen u Beobanku, rekla je Đukić.

    Predstavnik lige, hrvatski novinar Domagoj Margetić prikazao je novinarima ugovor o kupovini preduzeća Mobi 63 na osnovu kojeg Vlada Srbije za 357,9 miliona evra otkupljuje 30 odsto tog preduzeća koje, na osnovu ugovora, vredi svega 39,6 miliona evra.

    On je optužio Dinkića da je potpisivanjem tog ugovora koruptivnim radnjama oštetio budžet Srbije za više stotina miliona evra.

    Ovo je čista matematika koja dokazuje Dinkićevu odgovornost i svako pominjanje afere izvan činjenica su politički spinovi koji služe da bi se zataškala veoma ozbiljna afera i da bi Dinkić izbegao odgovornost, rekao je Margetić.

    Na konferenciji za novinare predstavljen je i izveštaj Antikorupcijske lige Balkana o ugovoru između Telekoma Srbija i M-Tel iz Republike Srpske o nabavci digitalne televizijske platforme, u kojem su istaknute disproporcije u visini iznosa neophodnihi za njegovu realizaciju, a na štetu budžeta Srbije.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE