Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sledeće godine 500L na gas

    Nova verzija fiata 500L sa pogonom na tečni gas počeće da se proizvodi tokom februara ili marta naredne godine u Kragujevcu, najavio direktor Fiat automobili Srbija Antonio Cesare Ferrara koji očekuje izvoz i na rusko tržište i otvaranje novih radnih mesta.

    Direktor kompanije Antonio Cesare Ferrara kaže da je FAS ispunio ciljeve u 2013, a da je za narednu godinu planiran budžet na nivu ovogodišnjeg ili neznatno veći.

    On je izrazio očekivanje da će Vlada Srbije postići sporazum i o plasiranju Fiatovih vozila na rusko tržište. Svesni smo da na tome radi ali da nailaze i na prepreke s druge strane, rekao je Ferrara.

    Ako se omogući plasaman na rusko tržište, prema njegovim očekivanjima, biće otvorena mogućnost za nova radna mesta u fabrici u Kragujevcu, koja trenutno u Srbiji zapošljava 3.050 radnika.

    Ferrara je naglasio da će ove godine proizvesti više od 100.000 modela 500L, koji je dostigao visok nivo kvaliteta i zaključio da kompanija ima jedno od najboljih vozila u Evropi. On je rekao da je ukupan izvoz Fiata na tržište SAD 20 odsto, a Evrope 80 odsto.

    Prema podacima Ministarstva finansija, za 10 meseci ove godine Fiat je izvezao vozila u vrednosti od 1,282 milijarde evra, što je kompaniju svrstalo na prvo mesto liste najvećih srpskih izvoznika.

    Stručnjaci procenjuju da bi automobilsko tržište u 2014. godini trebalo da poraste od 1,5 do 2,5 odsto. U italijansko-srpskoj kompaniji kažu da su spremni za veću potražnju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE