Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Modernizacija pruga počinje u martu

    Prvi radovi na rekonstrukciji srpskih pruga koji će se finansirati ruskim kreditom od 800 miliona dolara, počeće u martu 2014. godine, izjavio je generalni direktor kompanije Ruskih državnih železnica RŽD International Sergej Pavlov.

    Prvi projekat biće rekonstrukcija, izgradnja i elektrifikacija drugog železničkog koloseka od Pančevačkog mosta u Beogradu do stanice Pančevo glavna.

    Sada završavamo sve potrebne pregovore, početkom sledeće godine ćemo organizovati tendere i u martu bi trebalo da započnu radovi, rekao je Pavlov u izjavi za Tanjug.

    Pavlov je naglasio da će RŽD dovesti rusku tehnologiju i iskustvo, kao i najbolje ruske kompanije koje će se baviti izgradnjom tunela i mostova. Prema njegovim rečima, Ruske železnice žele u Srbiji da se pokažu u najboljem svetlu.

    Pavlov je rekao da je ubeđen da će učestvovati dosta srpskih kompanija, pošto je reč o velikim projektima, uz konstataciju da u saradnji sa Železnicama Srbije nema nikakvih problema i da je ruska strana zadovoljna pripremama za realizaciju projekata.

    Generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović je rekao Tanjugu da su Železnice spremne za početak radova, a vrednost prvog projekta za prugu do Pančeva je oko 69 miliona evra, od čega će 60 miliona evra biti obezbeđeno ruskim kreditom, dok će ostatak obezbediti Srbija.

    Srbija treba da obezbedi 15 odsto od vrednosti ruskog kredita. Građevinska dozvola je dobijena, a do kraja godine Železnice Srbije i država treba da izvrše uplatu avansa od devet miliona evra, čime će se steći uslovi za početak čitavog posla, naveo je Simonović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE