Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Studenti FON na praksi u u lancu IDEA

    Između kompanije IDEA i Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu potpisan je Ugovor o strateškom partnerstvu u oblasti teorijskog i praktičnog razvoja pojedinaca i institucija.

    Ugovor su potpisali generalni direktor kompanije IDEA Aleksandar Seratlić i dekan FON Milan Martić koji je, nakon potpisivanja rekao da ugovor predviđa da studenti realizuju praksu u kompaniji IDEA, kao i da rade seminarske i završne radove na osnovnim, master i doktorskim studijama, rešavajući praktične probleme koji postoje u poslovanju.

    Ovom strateškom saradnjom studenti će moći, između ostalog, da kroz interaktivan odnos sa najvišim menadžmentom kompanije dobiju priliku da izbliza upoznaju procese rada jedne velike kompanije, kao i da, uz visoko efikasno mentorstvo rade na konkretnim projektima, rekao je Martić.

    Prema njegovim rečima, predviđeno je i da stručnjaci kompanije IDEA održe predavanja studentima na različitim nivoima studija, čime će praktična znanja studenata biti obogaćena, a mnogi će dobiti i priliku da kroz realizaciju ugovora svoje prvo zaposlenje ostvare upravo u toj kompaniji.

    Podsećajući da je FON saradnju sa kompanijom IDEA imao i do sada, Martić je istakao da će ovim ugovorom saradnja sada institucionalno biti podignuta na viši nivo, uz očekivanje da će godišnje više od 20 studenata imati praksu u toj kompaniji.

    Generalni direktor kompanije IDEA Aleksandar Seratlić rekao je da se ta kompanija trudi da pruži priliku mladim, talentovanim ljudima da usvoje nova znanja i tako postanu deo procesa koji čini IDEA.

    On je podsetio da u upravi kompanije ima 60 zaposlenih koji su mlađi od 30 godina i da upravo oni doprinose da bude jedna od najuspešnijih kompanija.

    Budući da je IDEA jedan od vodećih maloprodajnih lanaca u Srbiji sa najvećom stopom rasta na tržištu i u oblasti IT nastojimo da pratimo savremene standarde trgovine, rekao je Seratlić, navodeći da će kompaniji u tome najbolje pomoći FON, kao vodeća nastavno-naučna institucija u oblasti informacionih sistema, tehnologija i menadžmenta i organizacije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE