Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Samsung obučava nezaposlene sa evidencije NSZ

    Južnokorejska informatička kompanija Samsung saopštila je danas da će 225 nezaposlenih sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) proći obuku iz informaciono-komunikacionih tehnologija.

    Kako se navodi projekat ’Digitalna akademija’ će trajati po četiri meseca, a uključiće po 75 polaznika sa evidencije NSZ u Beogradu, Novom Sadu i Nisu.

    Prvi ciklus obuka počinje danas u Nišu, a naredne godine projekat će biti nastavljen u Beogradu i Novom Sadu.

    Kroz obuku za inženjera mrežnih sistema, PhpWeb programera, android programera, dizajnera kompjuterskih igara ili programera Windows aplikacija, polaznici će steći IT znanja, veštine i dobru osnovu za samostalan rad ili lakše zapošljavanje.

    Obuka pokriva oblasti koje su aktuelne u svetu i obuhvaćene državnom strategijom za razvoj informacionog društva, naveo je Samsung

    Program je namenjen nezaposlenima sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u tri grada, koji imaju završenu srednju i višu tehničku školu ili elektrotehnički fakultet, dok je za dizajnera kompjuterskih igara neophodno da je polaznik završio neku od umetničkih i tehničkih škola ili arhitektonski, elektrotehnički ili umetnički fakultet.

    Projekat ’Digitalna akademija’ rezultat je Sporazuma o saradnji Samsunga i Ministarstva rada Srbije s ciljem razvoja kompetentnosti nezaposlenih lica sa evidencije NZS i povećanja broja zaposlenih u Srbiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE