Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Grčka: `Trojka` odložila misiju za januar

    Trojka medjunarodnih kreditora Grčke odložila je svoju misiju Atini za januar i zamrzla davanje tranše zajma od milijardu evra zato što nije dobila potvrdu da su sprovedene tražene reforme, saopštila je u subotu Evropska komisija.

    Grčka i njeni kreditori (EU, MMF i Centralna evropska banka) od septembra vode teške pregovore o spornim reformama od kojih zavisi dostavljanje jedne tranše zajma od milijardu evra.

    U saopštenju portparola evropskog komesara za ekonomske poslove Olli Rehna navodi se da će tehnički razgovori nastavati u Atini iduće nedelje i da se Komisija nada da će pregovarači moći da dodju u Atinu u januaru ako grčke vlasti ostvare napredak u sprovodjenju reformi.

    O tome će u ponedeljak razgovarati u Briselu ministri pivrede 17 zemalja evrozone.

    Grčki premijer Antonis Samaras izrazio je nadu da će doći do sporazuma pre kraja godine i pre nego što zemlja preuzme šestomesečno predsedavanje EU u januaru.

    Grčka i kreditori treba da se dogovore o visini budžetskog deficita za 2014, o budućosti tri javne firme u teškoćama i nastavku programa privatizacija koji kasni.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE