Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nevena ostaje bez licence za dečiji šampon

    Hemijska industrija Nevena u Leskovcu uskoro će prestati da proizvodi dečiji šampon kosili, jer nema da plati 600.000 evra za obnovu licence švajcarskoj firmi Greter.

    Apelujući da država pomogne industriji Nevena, predsednik Samostalnog sindikata tog preduzeća u restrukturiranju Nebojša Perović je dodao da bi plaćanjem te licence država mogla da poveća svoj udeo u tom preduzeću.

    Od kada je pre tri godine raskinuta privatizacija i kada smo ponovo u vlasništvu države, radnici Nevene rade i sami zarađuju platu. Proizvodnja poznatog šampona "kosili" čini 80 odsto proizvodnog programa i ako ostanemo bez licence, radnici će ostati bez plata i radnih mesta, rekao je Perović.

    Podsetivši da je država od Nevene oduzela četiri hektara zemljišta za izgradnju fabrike Jura, Perović je mišljenja da plaćanje licence može da bude neki vid kompenzacije za to zemljište.

    Na pres konferenciji kojoj su prisustvovali i predstavnici preduzeća Porečje Vučje, takođe u restrukturiranju, podržan je zahtev sindikata Nezavisnost i Saveza samostalnih sindikata za smenu ministra privrede Saše Radulovića.

    Foto: Facebook

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE