Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dinkić: Vreme za novi model Fiata

    Država bi trebalo da pregovara sa Fiatom da u Kragujevcu počne priprema proizvodnje novog modela automobila, izjavio je bivši ministar Mlađan Dinkić koji u novom modelu vidi šansu da se udvostruči izvoz i eliminiše spoljnotrgovinski deficit.

    Lider Ujedinjenih regiona Srbije je na konferenciji za novinare u Kragujevcu kazao da Srbija ni izbliza nije iskoristila sve potencijale autoindustrije i da bi trebalo da obezbedi podsticaje za proizvodnju novog modela u fabrici Fiat automobili Srbija.

    Ovo je nije moja želja nego realna šansa, jer Fiat će proizvoditi novi model i razmišlja u koju fabriku u svetu da ga locira, a mi ne treba da čekamo, već, kao pre pet godina, da razgovaramo sa njima, rekao je Dinkić.

    On smatra da bi se tako zaposlilo bar još 2.000 novih radnika i da bi 65 odsto komponenti moglo da se proizovodi u fabrikama u Srbiji, dodajući da ćee izvoz kragujevačke fabrike u ovoj godini biti rekordnih milijardu i po evra.

    Izvoz može da bude i dvaput veći, ako bi se proizvodio još jedan model automobila, naglasio je Dinkić i ocenio da bi time, za nekoliko godina, mogao da se potpuno eliminiše spoljnotrgovinski deficit Srbije.

    To bi morao da bude nacionalni prioritet broj jedan Vlade i cele države Srbije jer bi to dodatno podiglo automobilsku industriju i omogućilo dolazak na desetine komponentaša ne samo u Kragujevac i Šumadiju, nego u celu Srbiju, rekao je bivši ministar finansija i privrede.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE