Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Poziv lokalnim samoupravama da se povežu

    Prioritet Ministarstva lokalne samouprave i regionalnog razvoja je realizacija projekata u regionima i u oblastima u Srbiji koji imaju razvojni značaj i oko kojih se okuplja više gradova i opština, kazao je danas resorni ministar Igor Mirović.

    Mirović je, na otvaranju petog sajma lokalnih samouprava i dvanestog međunarodnog sajma preduzetništva biznis baza, kazao da je sajam prilika da se razmotre te mogućnosti i dogovore dalje aktivnosti u cilju zajedničke saradnje i u skladu sa sloganom sajma koji kaže "povežite se".

    "Sajam je prilika da se predstavnici opština i gradova povežu, okupe na jednom mestu i razmene iskustva, predstave planove i upoznaju se sa primerima najbolje prakse u svim oblastima. Ovako stečena iskustva moći će da primene u svojoj lokalnoj samoupravi i poboljšaju poslovni ambijent, učine život i rad sugrađanima boljim i kvalitetnim", kazao je ministar.

    Prema njegovim rečima, sajam je prilika i da se povežu lokalne samouprave i realan sektor, kako bi bili napravljeni novi koraci u razvoju opština i preduzeća.

    "U Srbiji danas postoje dobro organizovane lokalne samouprave sa snažnim preduzetničkim duhom, ali i one koje čekaju na pomoć drugih. Prve ćemo podržavati u njihovim naporima, a druge podsticati i motivisati da rade u cilju razvoja svojih zajednica", istakao je Mirović.

    Kako je kazao, stvaranje dobrog poslovnog ambijenta za investicije ne zavisi samo od podrške ministarstva, već se bazira na sposobnosti lokalnih vlasti da prepoznaju razvojne projekte i da organizuju njihovu realizaciju.

    On je dodao da je ministarstvo finansijski pomoglo nastup svih 46 nedovoljno razvijenih jedinica lokalne samouprave.

    Mirović je poručio svim učesnicima da ovaj sajam iskoriste za međusobne razgovore ali i za razgovore sa državnim organima i privrednicima, kako bi pronašli najbolje načine za resavanje problema nezaposlenosti, došli do novih investicija i poboljšali standard sugrađana.

    Objedinjeni sajmovi lokalnih samouprava i preduzetništva traju do 29. novembra, a predstaviće se mnogobrojna preduzeća različitih delatnosti, udruženja preduzetnika, klasteri, kao i više od 120 opština i gradova koji će prezentovati svoje privredne, kulturne, turističke i druge potencijale.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE