Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vicepremijer: Izvoz udvostručen, ali nedovoljan

    Činjenica da Srbija ima dva puta veći izvoz nego pre četiri godine, govori koliko je smanjen spoljnotrgovinski deficit, kaže vicepremijer Aleksandar Vučić ali napominje da to nije dovoljno i da je cilj da budemo uspešniji od suseda.

    On je izneo podatak da je pokrivenost uvoza izvozom 73 odsto, da je dodatno smanjen spoljno-trgovinski deficiti i istakao da je izvoz Srbije 11 milijardi evra.

    Nećemo se zaustaviti, radićemo još više, poručio je Vučić i naglasio da je glavna briga Vlade kako da zadrži postojeće i privuče nove investitore, napominjući da to žele i druge zemlje, poput Bugarske, Hrvatske, Makedonije…

    Pročitajte i>>>Vučić: Prioritet Vlade je stvaranje zdrave srpske privrede

    Mi ćemo zadržati određene moduse kojima želimo da privučemo investitore, rekao je Vučić i dodao da ne želi da se nađemo u situaciji da nam kažu da, na primer, Bugarska ima bolje uslove.

    "Cilj je da budemo uspešniji od nekih suseda i imamo što veću pokrivenost uvoza izvozom", ocenio je Vučić nakon razgovora u Regionalnog privrednoj komori u Nišu sa privrednicima i potencijalnim investitorima iz Italije.

    Vučić je rekao da se nada da će u Srbiju stići investicije u visini od 20 miliona evra i biti zaposleno oko 1.000 radnika u narednom periodu.

    On je precizirao da se radi o malim i srednjim preduzećima i izrazio uverenje da će doći i drugi investitori, da ćemo umeti da pokažemo gostoprimstvo i vrednost naših radnika, a investitorima obezbediti profit koji će reinvestirati u Srbiju.

    Vučić je najavio i nove podsticaje za zapošljavanje, nova zakonska akta koja će to omogućiti, ali i podzakonske akte kojima bi stavili u pogon slobodnu zonu Jug i dodatno ojačali privredne aktivnosti. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE