Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Politika ometa izbor direktora

    Izbor direktora javnih preduzeća je veliki politički problem, kaže ministar privrede Saša Radulović ističući da u sređivanju tih preduzeća još nisu napravljeni značajniji pomaci, osim što se krenulo sa izradom "ličnih karata".

    Na okruglom stolu o nacrtu novog zakona o privatizaciji i izmenama Zakona o stečaju, Radulović je istakao da će Ministarstvo privrede Srbije "nastaviti pritisak" za uvođenje korporativnog upravljanja u javnim preduzećima.

    Radulović je dodao da njegov resor radi na izmenama Zakona o javnim preduzećima kojim će se, kako je naveo, uvesti licenciranje direktora i članova nadzornih odbora kao bi se uveo red u javna preduzeća.

    Zakon o radu mora da se menja

    Komentarišući nezadovoljstvo sindikata predlozima izmene Zakona o radu, Radulović poručuje da radno zakonodavstvo mora biti izmenjeno i usklađeno sa Evropskom unijom.

    Ne vidim nijedan razlog zašto bi neko izašao iz radne grupe, smatra Radulović i naglašava da se ne radi o radikalnim rešenjima, već samo o tome da Zakon o radu bude na nivou zakona EU i pozitivne prakse u svetu.

    Radulović je rekao i da nije tačno da će novi zakon dovesti do velikih otpuštanja, kao i da će dovesti do smenjenja plata za četiri do osam odsto, jer kako tvrdi, zakon neće imati nikakav uticaj na to.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE