Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Delta hoće isti tretman kao strane kompanije

    Domaći investitori ne traže privilegije već isti tretman kao i strane kompanije, kaže za Blic Dejan Jeremić, potpredsednik Delta holdinga.

    Postoji uverenje da nas iz krize mogu izvući samo strani ulagači. Domaće investicije ne mogu da budu konkurentne kada strane firme ovde imaju povlašćen položaj, kaže Jeremić.

    Jeremić navodi i da stranci koji žele da započnu posao u Srbiji dobijaju značajne subvencije za otvaranje radnih mesta imaju pristup jeftinijim kreditnim linijama u svojim matičnim zemljama koje im često daju i posebne pogodnosti za ulaganje na srpsko tržište.

    "Domaći investitori ne traže posebne privilegije, ali tražimo ravnopravan tretman", kategoričan je Jeremić.

    Na konstataciju da u javnosti postoji suprotno ubeđenje – da su domaći krupni biznismeni povlašćeni, pa čak i da utiču na donošenje mnogih odluka političke elite – potpredsednik Delte kaže da ne zna o kakvom se uticaju na politiku priča, kad je predsednik te kompanije Miroslav Mišković proveo sedam i po u meseci u pritvoru.

    "Čak je i Ustavni sud zaključio da je pritvor neustavno produžavan", podseća Jeremić.

    Domaći biznismeni su, prema njegovim rečima, do te mere kriminalizovani, da je veliko pitanje za njih kako da održe poslovanje, a ne da utiču na politiku.

    "U Srbiji se ekonomija nikada nizašta ne pita i upravo je prevlast politike nad ekonomijom jedan od najvećih krivaca za situaciju u kojoj se danas nalazimo", ocenjuje Jeremić.

    On kaže da je poslovanje kompanije Delta za vreme koje je Mišković proveo u pritvoru, a kome danas počinje suđenje, bilo veoma stabilno. Potpredsednik Delte najavljuje i da će ta kompanije krajem decembra otvoriti hotel Crowne Plaza u Beogradu, što će, kako kaže, biti najveća investicija u Srbiji ove godine, vredna 40 miliona evra.

    On tvrdi i da Delta nije odustala od ideje da na Autokomandi izgradi veliki tržni centar ’Delta planet’.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE