Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija evropski centar kineskih investicija?

    Srbija će predložiti da Beograd postane centar za kineske investicije u centralnoj i istočnoj Evropi, najavio je ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević.

    Kako je saopšteno iz Kabineta ministra, Bačević je to izjavio u Tianđinu, nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju u oblasti geologije i rudarstva s kineskim ministrom prirodnih resursa Ðianom Damingom.

    Prvi sastanak van Kine, u okviru mehanizma za saradnju sa zemljama centralne i istočne Evrope, biće održan sredinom meseca u Bukureštu, kazao je Bačević, dodavši da je taj mehanizam velika razvojna šansa u ovom delu Evrope.

    Tom prilikom ćemo predložiti da Beograd postane centar za kineske investicije, jer se u Srbiji, u saradnji sa kineskim partnerima, već realizuju veliki infrastrukturni projekti, naveo je Bačević.

    On je dodao da Kina, kao velika sila u eksploataciji i preradi tehnogenih sirovina, raspolaže najsavremenijom opremom i važno je da se kao investitor pojavi u Srbiji u oblasti eksploatacije ruda, a ne samo istraživanja ležista.

    Kineski ministar izneo je predloge za produbljenje saradnje, sa Srbijom, uz napomenu da će biti osnovan poseban fond, vredan 25 miliona evra, koji bi mogao biti uvećan kako saradnja bude napredovala.

    Ministar Bačević nastavlja učešće na ministarskoj konferenciji u Tiađinu, u okviru velike sajamske manifestacije "Kinesko rudarstvo 2013", a dogovoreno je i da njegov kineski kolega uskoro poseti Srbiju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE