Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ilić: Dozvole za 30 dana, u startu besplatne

    Građevinska dozvola će se ubuduće dobijati na jednom šalteru, najduže za 30 dana i u startu će biti besplatna, najavljuje ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić.

    Građani neće imati nikakve obaveze plaćanja i što je bitno, obaveze se ispunjavaju prema gradu i opštini samo za ono što je ugrađeno.

    Međutim, grad dobija porez na imovinu kao mogućnost da investira dalje u infrastrukturu, rekao je Ilić za RTS, komentarišući predlog novog Zakona o planiranju i izgradnji, koji treba da ubrza dobijanje građevinske dozvole.

    Predlog tog zakona, koji uskoro treba da se nađe u skupštinskoj proceduri, predviđa i sankcije protiv onih koji ne izdaju dozvolu, i pravo ministra da izda dozvolu, ako administracija zataji, naveo je RTS.

    Pored krize, potencijalne investitore obeshrabruju dugo čekanje na dozvole i komplikovane procedure. Da bi dobio garđevinsku dozvolu u Srbiji, investitor mora da prođe kroz 18 procedura i čeka 269 dana.

    U Izveštaju Svetske banke o ukupnim uslovima poslovanja za 2014. godinu, Srbija je pala za sedam mesta, na 93. poziciju među 189 zemalja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE