Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    ‘Dani energetike’ i Sajam investicija u Novom Sadu

    Na novosadskom sajmu u utorak se otvaraju Međunarodni sajam investicija i “Dani energetike”.

    Na ovoj priredbi, koju će, kako se očekuje otvoriti ministar bez protfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin,  predstaviće se više od 60 učesnika, a među njima je pedesetak lokalnih  samouprava. Tokom tri sajamska dana lokalne samuporave gradova i opština predstaviće investicione projekte koji proaktivno stvaraju neophodne uslove za privlačenje domaćeg i stranog kapitala koji bi trebalo da doprinesu razvoju tih sredina. To će se u pravom smislu pokazati čim pone manifestacija u Novom Sadu jer su projekti uglavnom usmereni ka izgradnji i obnovi infrastrukture, industrijskih zona, projektima vezanim za energetsku efikasnost…

    Značajan segment ove sajamske priredbe zauzimaju  “Dani energetike”, koji se organizuju pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine. Na ovoj manifestaciji će se razmenjivati  informacije i saznanja, ali i govoriti o primerima iz prakse i ukazati  kako bi buduće investicije u eneretski sektor mogle najbolje da se realizuju, a biće predstavljene i projekti iz oblasti energetike, pre svega energetske eikasnosti.

    Tokom “Dana energetike”  biće održano i niz stručenih kupova na kojima će se govoriti o izuzetno važnim temama iz oblasti energetike. Tako će u utorak biti odžana konferencija  “Energetska efikasnot – obaveze i šanse”, na kojoj  će biti reči o implementaciji Zakona o energetskoj efikasnoti. U sredu, 30. oktobra, stručnjaci će se sastati na skupu “Biomasa – najeći investiconi potencijal Vojvodine”, a razgovaraće se o energetskoj efikasnosti farmi i agroprocesingu, odnosno proizvodnji agropeleta. Poslednjeg dana sajma biće održan okrugli sto “Investicioni projekti i mogućnosti finansiranja u energetesku efikasnost i obnovljive izvore energije”, gde će se na jednom mestu naći predstavnici opština koji će predstavljati projekte i privrednicika i finasijskih institucija, koji su pokazali intresovanje za projekte tog tipa.
    Skup o elektronici

    Međunarodni simpozijum „Energetska elektronika – Ee2013“  biće održan od 30. oktobra do 1. novembra u „Master centru” Novosadskog sajma. Taj međunarodni susret naučnika održava se 17. put, a osim razmene saznanja i iskustava, učesnici će istovremeno obeležiti 40 godina od prvog okupljanje na kojem se razgovaralo o energetskoj elektronici.

    Na simpozijumu „Energetska elektronika – Ee2013“  učestvuju istraživači, univerzitetski profesori, inženjeri, studenti i proizvođači iz te oblasti iz dvadesetak zemalja sveta, a biće predstavljena najnovija dostignuća i saznanja. Ovaj naučni skup održava se u sklopu „Dana energetike”, a organizuju ga Društvo za energetsku elektroniku iz Novog Sada, Institut „Nikola Tesla” iz Beograda, Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada i Novosadski sajam. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE