Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radnicima terminala `otkinuli` dva miliona evra

    Zbog neispravnog obračuna zarada menadžment Kontejnerskih terminala u Baru je zaposlene zakinuo za dva miliona evra u protekle dve godine.

    I pored izvršnih presuda kojima se nalaže da se ispravi obračun za približno 500 zaposlenih, Inspekcija i Uprava za sada nisu ispravile greške.

    Zakidanje radnika se desilo usled nezakonitog dogovora jednog od sindikata i Uprave, zbog kog već 2 godine primaju 18 odsto manje plate.

    Iz Uprave za inspekcijske poslove su kazali da sprovođenje odluke, odnosno primena novog obračuna nije u njihovoj nadležnosti.

    Pred radnicima se nalazi i privatizacija preduzeća, ali da bi turska kompanija Global Ports preuzela firmu, potrebno je da Skupština odobri koncesije.

    Global Ports međutim smatra da im nije potrebno 586 radnika, i planiraju da smanje taj broj za čak 360, koji će dobiti otpremnine.

    iz Sindikalne organizacije Kontejnerskih terminala kažU da bi otpremnina trebalo da iznosi oko 35 hiljada eVra po radniku, A problem je što bi, po tom proračunu, bilo potrebno 12, a ne 6 miliona eVra koliko je Global Ports predvideo.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE