Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sve spremno za početak grejne sezone

    Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da će na sledećoj sednici Vlade Srbije biti reči o besplatnom grejanju za energetski zaštićene kupce.

    Istovremeno ona je dodala da i da je sve spremno za početak grejne sezone u Srbiji od 15. Oktobra i da su toplane u mnogo boljem stanju nego pre godinu dana.

    Mihajlovićeva je na konferenciji za novinare rekla da su remonti u toplanama urađeni, da su nabavljene dovoljne količine energenata I da je kroz reprograme raskinut začarani krug dugovanja između toplana, Srbijagasa I Direkcije za robne rezerve.

    ’’Učinili smo sve da finansijski I poslovno pomognemo i konsolidujemo toplane jer mislimo da je to prvi korak, neophodan u daljem radu. Prethodnih godinu dana smo se bavili pripremom za grejnu sezonu, iako smo nasledili loše stanje’’, istakla je Mihajlović.

    Mihajlovićeva je upozorila da i pored toga postoje toplane koje i dalje imaju problem, navodeći toplanu u Novom Pazaru.

    ’’Ne samo da je blokirana toplana, blokiran je i grad i to je nešto što ne može da se reši a da se samouprava ne uključi malo više u ono što se zove komunalni život u tom gradu’’, dodala je ona.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE