Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novo naličje aerodroma Nikola Tesla

    Aerodrom Nikola Tesla realizovao je deo investicionog ciklusa na modernizaciji i proširenju svojih kapaciteta. Proširena je C platforma, a u naredna 2 meseca biće postavljena poslednja dva od ukupno šest novih avio-mostova.

    Sa ponudom jeftinih letova i nedavnom libelarizacijom viznog režima nastupio je period snažnijeg rasta u broju putnika i letova sa beogradskog aerodroma.

    Statistika aerodroma kontinuirano obara rekorde u prometu, a sa preko 2.7 miliona putnika u prvih 9 meseci ove godine ulazi u mnogo ozbiljniju regionalnu trku.

    Očekuje se da ove godine prestigne aerodrom u Sofiji, pošto je prošle godine premašio kombinovani promet Zagreba i Ljubljane. Sa novim dogovorom između JAT i Etihada, tranzitna funkcija i nove linije trebale bi da omoguće stabilan rast i u narednim godinama.

    Na tenderu za nabavku novih avio-mostova pobedio je jedan od lidera u ovoj oblasti, renomirani kineski proizvođač CIMC Tianda. Radi se o vrhunskoj tehnologiji, a cena svih 6 mostova je 2.2 miliona evra i imaju doživotnu garanciju.

    Pored toga, aerodrom je završio i proširenje platforme C, čijom izgradnjom je omogućeno otvaranje 4 nove pozicije za parkiranje, na površini od 26.000 m2. U toku je i izbor izvođača za nastavak sanacije rulne staze A.

    Osim niskogradnje, uskoro počinje i proširenje terminalne zgrade, odnosno rekonstrukcija hodnika C sa pripadajućim čekaonicama, nakon čega se ulazi u proceduru za rekonstrukciju hodnika A.

    Na ovaj način biće uređen veliki deo putničkih komunikacija i čekaonica, dajući potpuno novi utisak i komfor svim korisnicima. Kada se završi modernizacija tih kapaciteta, planovi aerodroma biće fokusirani na veoma značajnu temeljnu obnovu stare zgrade Terminala 1.

    Foto: Beobuild

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE