Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Makedonija među najpovoljnijim za start-up biznis

    Makedonija je među 10 najpogodnijih država za pokretanje biznisa, objavio je američki CNN "Going global", pozivajući se na najnoviji izveštaj Međunarodne finansijske korporacije i Svetske Banke.

    U izveštaju se navodi da je Makedonija na petom mestu u svetu u pogledu povoljnosti za start-up biznis,zahvaljujući pojednostavljenim procedurama koje je napravila u proteklih pet godina.

    Pojednostavljene su procedure za osnivanje kompanije, snižen je iznos minimalnog kapitala potrebnog pri osnivanju kompanije, smanjene aministrativne procedure i vreme potrebno za apliciranje, i uspostavljen je elektronski sistem za podnošenje dokumenata.

    Rangiranjem je obuhvaćeno 185 zemalja u svetu, a prvi na rang listi je Novi Zeland, a slede Australija, Kanada i Singapur. Iza Makedonije, na šestom mestu najboljih destinacija za biznis nalaze se Hong Kong, Gruzija, Ruanda, Belorusija i Irska.

    CNN-ov "Going global" namenjen je investitorima koji se bave ulaganjem na globalnom nivou, i razrađuje teme kao što su biznis strategije za investiranje, marketing, logistika…

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE