Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ćulibrk: Čista nameštaljka Telekomu

    Generalni direktor Telekoma Predrag Ćulibrk izjavio je da se protiv tog preduzeća vodi “neviđena i neopravdana hajka”, iza koje stoje interesne grupe oličene kroz kompaniju Centrosinergija, koja pokušava da zadrži monopolski položaj u distribuciji pripejd kartica.

    Ovo nije politički obračun, već pokušaj da se zaštite pozicije pojedinih interesnih grupa oličenih kroz kompaniju Centrosinergija, koja po svaku cenu, želi da zadrži monopolsku poziciju u distribuciji pripejd dopuna, rekao je Ćulibrk na vanrednoj konferenciji za novinare.

    Povod za javno obraćanje prvog čoveka Telekoma su napisi u medijima da je Telekom potpisao ugovor o distribuciji elektronskih dopuna za telefone sa firmom DTM investments, u čijem osnivanju je učestvovao i Nikola Dimitrijević, koji je pravosnažno osuđen za pranje novca Darka Šarića.

    Ćulibrik ističe da je stoprocentni vlasnik i direktor firme DTM investment Vlada Mijailović, koji nije pravosnažno osuđivan, procesuiran, niti je protiv njega ikada vođen krivični postupak, a da ta kompanija već nekoliko godina uspešno posluje u Srbiji i regionu.

    Ovo je čista nameštaljka. Najveći problem je što određeni pojedinci nemaju više podršku predstavnika države kao što su je imali ranije. To je pozadina svih ovih napada. Ugovor sa Centrosinergijom sklopljen je u decembru 2011. godine i dalje se poštuje.

    Telekom Srbija godišnje po osnovu tog ugovora Centrosinergiji isplaćuje šest miliona evra za usluge. Odredbe ugovora se i dalje poštuju, ali Telekom želi da uvede još jednog distributera.

    Ugovorom o generalnoj distribuciji sa Centrosinergijom prestalo je da radi tridesetak distributera koji su dobrim delom ušli u sastav te kompanije, a čiji su predstavnici pisali tadašnjem predsedniku države tražeći zaštitu svojih interesa, tvrdi prvi čovek Telekoma.

    On je pozvao nadležne organe da još jednom provere kompaniju DTM investment i zapitao se zašto samo Telekom ima problem zbog saradnje sa tom kompanijom, ali ne i druge firme u regionu.

    Medijima je, posle konferencije za medije, dostavljen deo iz otvorenog pisma Centrosinergije direktoru Telekoma Srbija, u kom se najavljuju krivične prijave protiv Ćulibrika i odgovornih lica u kompaniji, u slučaju da se i dalje nastavi sa „poklanjanjem distribucije firmi DTM investment".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE