Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Apple predstavio napredni iPhone 5S i jeftiniji 5C

    Kompanija Apple zvanično je predstavila dugo očekivani i najavljivani novi pametni telefon iPhone 5S, koji spada među najnaprednije uređaje te vrste.

    Uz 5S, direktor Applea Tim Cook i direktor marketinga Phil Schiller predstavili su i iPhone 5C, sa ekranom od četiri inča, jačom baterijom, kamerom 8MP, a u Americi će biti dostupan po ceni već od 99 dolara, uz dvogodišnji ugovor.

    Model iPhone 5S će biti dvostruko brži sa A7 procesorom i mnogo snažniji od svog prethodnika, dok ekran ostaje iste veličine. Baterija na novom iPhoneu će biti mnogo jača, a poboljšana je i kamera koja ima 15 odsto veću površinu senzora.

    Korisnike Appleovih pametnih telefona svakako je najviše oduševio novi dodatak, skener prsta, zahvaljujući kojem će sigurnost telefona biti znatno pvoećana.

    Cena iPhone 5S je od 199 do 399 dolara, uz dvogodišnji ugovor. Prodaja iPhonea 5C i iPhonea 5S počinje 20. septembra u SAD i Kini, a u ostalim zemljama sveta bi se na tržištu trebao naći do kraja godine.

    Na konferenciji su čelni ljudi Applea najavili da će se iOS 7 moći "skidati" već 18. septembra, a moći će ga preuzeti korisnici sa iPhone 4 i novijim uređajima, kao i iPad 2 i novije. 

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE