Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Fiat luksuzom planira da osvaja svet

    Italijanski Fiat počeće krajem sledeće godine proizvodnju prvog SUV vozila marke Maserati u svojoj staroj fabrici u Torinu, a do 2016. godine kompanija planira da osvaja svetsko tržište luskuznim modelima Maseratija i Alfa romea.

    Za puštanje na tržište automobila pod nazivom Levante, fabrika će biti prepravljena a privremeno neplaćeno odstustvo 5.300 radnika će biti produženo.

    Prema dogovoru sa sindikatima, ulaganje u fabriku, koje se procenjuje na oko jednu milijardu evra, počeće što pre, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi agencija Blumberg.

    Fiat planira da do 2016. godine na radnim mestima ponovo angažuje sve radnike kompanije i zbog toga namerava da pokrene proizvodnju novih modela automobila luks klase Maserati i Alfa romeo, sa nadom da će osvojiti svetska tržišta, dok u Evropi pada prodaja.

    Pri tome se smanjuju investicije u razvoj automobila srednje klase, što je i bio jedan od glavnih razloga nižih gubitaka kompanije u regionu u prvoj polovini godine za 48 odsto, na 185 miliona evra.

    Maserati je osnovan 1914. godine i proizvodi sportske i automobile biznis klase, a od 1993. godine je u sastavu Fiata.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE