Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dinkić kriv za Simpo?

    Simpo nije "državni neprijatelj broj jedan" i u ponedeljak će predati program za rešavanje problema poreskih dugovanja, tvrdi predsednik Nadzornog odbora te kompanije Borislav Milačić koji za stanje u Simpu optužuje ministra Mlađana Dinkića.

    Gospodin Dinkić nas više ne voli a jedan od razloga je njegov politički obračun. Mi ne želimo da budemo ni Dinkićeva, ni Dačićeva ni Vučićeva firma. Mi smo nacionalni brend, rekao je on.

    Milačić je ukazao da bi blokada firme dovela do stečaja iz kojeg se Simpo nikada ne bi izvukao i da bi to bila jedna u nizu "Dinkićevih pirovih pobeda".

    Prema njegovim rečima, blokada u Simpu je uvedena i pored najave direktora Poreske uprave Ivana Simiča da se ona neće primenjivati na preduzeća koja potpadaju pod zaključke Vlade o restrukturiranju, po kojem su te firme izuzete od naplate javnih prihoda.

    On je dodao da bi, ukoliko nadležni organi prihvate plan Simpa, u veoma kratkom roku bilo razrešeno plaćanje poreskog duga.

    Simpo je, dodaje Milačić, pripremio plan restrukturiranja koji sadrži ocenu stanja, interne mere i analizu troškova, zatim finansijsko restrukturiranje i plan za regulisanje poreskog duga.

    Poreska uprava Srbije blokirala je račun kompanije Simpo zbog poreskog duga od 4,88 milijardi dinara.  

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE