Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sporazum o tehnološkoj saradnji Gazpromnefta i Halibartona

    Kompanije ‘Gazpromneft’ i američki ‘Halibarton’ zaključili su sporazum o tehničkoj saradnji, sa ciljem da se uvedu nove tehnologije na nalazištima gasa koje eksploatiše rusko energetsko preduzeće, objavljeno je u Moskvi.

    Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu ‘Gazpromnefta’, američka kompanija će dobiti od ruske firme sve važne podatke o realizaciji njenih konkretnih projekata, a eksperti ‘Halibartona’ će predložiti optimalna tehnička rešenja.

    Sporazum predviđa, između ostalog, obavljanje specijalnih tehničkih seminara za stručnjake ‘Gazpromnefta’, kao i upoznavanje sa osnovnim principima tehnologije američke kompanije.

    Predviđeno je da se u okviru realizacije tog seminarskog programa, prikažu i najnovija tehnološka dostignuća za eksploataciju teško pristupačnih energetskih resursa, kao i tehnika pretrage potencijalnih nalazišta nafte i gasa na velikim dubinama.

    Dve strane će, kako je predviđeno sporazumom o saradnji, davati i podršku naučno-istraživačkim radovima u novim trehnologijama za istražne radove na novim nalazištima nafte i gasa koje će obavljati ruski istraživački centri i univerziteti.

    Prema ranije usvojenoj strategiji razvoja, ‘Gazpromneft’ planira da uveća proizvodnju osnovnih energenata do nivoa od sto miliona tona naftnog ekvivalenta, u periodu do kraja ove decenije.

    Američki ‘Halibarton’ je, inače, jedna od najvećih svetskih kompanija u naftno-gasnom sektoru, upošljava u SAD i inostranstvu više od 75 hiljada ljudi, a trenutno ima poslove u 80 zemalja širom sveta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE