Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za bolju saradnju Srbije i ICIE

    Srbija treba da unapredi saradnju sa svih 28 članica Međunarodnog kongresa industrijalaca i preduzetnika (ICIE) iz Moskve, konstatovano je na sastanku predsednika Privredne komore Beograda Milana Jankovića i potpredsednika ICIE Olegom Berezovojom.

    Srbija, zahvaljujući Sporazumu o slobodnoj trgovini sa Rusijom i tradicionalno dobrim ekonomskim vezama, očekuje da će saradnja sa ICIE doprineti sklapanju poslova, oporavku ekonomije i unapređenju privrednog ambijent, kazao je Janković.

    Sastanku su prisustvovali su brojni predstavnici stranih i domaćih privrednih asocijacija, banaka, kompanija, na kom je Berezovoj predstavio je način funkcionisanja ICIE i značaj bankarskog i finansijskog povezivanja balkanskog regiona.

    On je istakao da ICIE radi na ostvarenju investicionih projekata prvenstveno u oblasti energetske efikasnosti, reciklaže guma, obnovljivih izvora energije i širenja primene javno-privatnog partnerstva u ovim oblastima.

    Dodatna polja saradnje mogu biti poljoprivreda i turizam, saopštila je Privredna komora Beograda.

    Berezovoj je najavio održavanje Skupštine kongresa za 10. oktobar 2013, kada se očekuje zvaniči prijem Japana u članstvo, kao i Indije i Južnoafričke Republike, i pozvao delegaciju Srbije i Crne Gore da prisustvuju Skupštini.

    ICIE je asocijacija osnovana pre 22 godine, nakon raspada SSSR, koja broji 28 zemalja članica bivšeg ruskog saveza, Azije, jugoistočne Evrope, a uskoro i Japana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE